Az M5-ös autópályán a 74-es kilométerszelvényben található Kecskemét észak csomópont 2024. október 10-től 2026 őszéig lezárásra kerül az M5-ös autópálya és az M44-es gyorsforgalmi út csomópontjában folyó munkavégzés miatt. A Budapest felé vezető autópályaszakaszon 2024. október 10-től lezárásra kerül a lehajtó ág, az autópályára ráhajtani ebben a csomópontban Kecskemét irányából lehetséges Budapest irányába. A Szeged felé vezető autópályaszakaszon 2024. október 14-től lezárásra kerül a le- és ráhajtó ág. Ez idő alatt sebességkorlátozással járó forgalomterelés zajlik a 72-es és a 76-os kilométerszelvények között. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.

2024. október 10-től az M5-ös autópályán a 74-es kilométerszelvényben található Kecskemét észak csomópont Budapest felé vezető oldalának a lehajtó ága lezárásra kerül, a ráhajtó ág Kecskemét irányából elérhető marad a közlekedők számára. Ez idő alatt forgalomterelés zajlik az autópálya mindkét oldalán a 72-es és a 76-os kilométerszelvények között. A leállósávok zárásra kerülnek, így a forgalom szűkebb nyomvonalon haladhat a haladó és az előző sávokon sebességkorlátozás mellett.
2024. október 14-től a Szeged felé tartó autópályaszakaszon a Kecskemét észak csomópont le- és ráhajtó ágai lezárásra kerülnek. Az autópályára történő le- és felhajtás a 68-as kilométerszelvényben található Lajosmizse csomópontban vagy a 81-es kilométerszelvényben található Kecskemét északi elkerülő csomópontban lehetséges. A csomópontban a felüljárón áthaladó 5-ös számú főút továbbra is elérhető marad ideiglenes forgalomkorlátozásokkal. A Lajosmizse felől 5-ös számú főúton Kecskemét irányába közlekedők nem tudnak ráhajtani az autópálya Budapest felé vezető oldalának ráhajtó ágára.
Az érintett szakaszokon 60 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. A munkálatok várhatóan 2026 őszén befejeződnek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.

 

Sajtókapcsolat:

PResston PR

Terdik Adrienne | Ügyvezető igazgató
T + 36 1 325 94 88 | F +36 1 325 94 89 | M +36 30 257 60 08
info@presstonpr.hu | www.presstonpr.hu

Accessibility